020 530 0160

Riaa onderneemt actie tegen AllofMp3

Gepubliceerd op 28 december 2006 categorieën , , , ,

In de Verenigde Staten hebben enkele grote platenmaatschappijen de handen ineengeslagen om gezamenlijk juridische stappen tegen de Russische website AllofMp3 te ondernemen. De Recording Industry Association of America  (Riaa) heeft namens de platenmaatschappijen bij de Federale Rechter in New York een schadevergoeding van 1,65 miljard dollar en de overdracht van alle domeinnamen van Allofmp3 geëist. Dit laatste is vooral van belang aangezien de .com domeinnamen in de Verenigde Staten worden beheerd en een vonnis hierover ook daadwerkelijk geëxecuteerd kan worden. Naast de .com domeinen heeft Allofmp3 echter vele domeinnamen met andere top level domeinen die niet in de Verenigde Staten worden beheerd.


Al meerdere malen is gepoogd de praktijken van AllofMp3 aan banden te leggen.  In Denemarken werd een ISP door de rechter opgelegd de website van AllofMp3 ontoegankelijk te maken (waarover hier ons bericht). Ook werden betalingen aan de exploitanten van de website niet meer geaccepteerd door de creditcardmaatschappijen Visa en MasterCard.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen