020 530 0160

RFID-implantaten ter beveiliging vertrouwelijke informatie

Een Amerikaanse aanbieder van surveillance apparatuur heeft twee werknemers van RFID-chips (Radio Frequency Identification) voorzien om zo toegang tot een kluis met gevoelige politiegegevens te beperken.


De voordelen van RFID werden in eerste instantie gezien in de detailhandel, waar de chips streepjescodes zouden kunnen vervangen, en in de luchtvaart, waar ze het routeren van bagage zouden vergemakkelijken. Maar ook ter identificatie van personen kunnen ze ingezet worden. “Het is een extra beveiligingslaag boven keycards en toegangscodes. Om zeer vertrouwelijke data te beschermen, moet je geavanceerde technieken gebruiken,” stelt CityWatcher.com.

Volgens het bedrijf kun je het chipimplantaat vergelijken met irisscans of vingerafdrukken. Toch zorgde de actie van het bedrijf voor ophef in de Verenigde Staten. Hoewel de geïnjecteerde werknemers uit vrije wil aan het project zouden hebben meegedaan, bestaat de angst dat werkgevers of de overheid mensen straks verplichten om een chip te nemen. En hoe meer chipreaders er worden geïnstalleerd en hoe beter deze worden, hoe makkelijker mensen zijn te volgen. Je mobiele telefoon kan je uitzetten, maar de chip verwijderen kan een pijnlijke procedure zijn.


Security.nl citeert Barry Steinhardt van de Civil Liberties Union:


“We staan op de rand van het creëren van een surveillance maatschappij in Amerika, waar elke beweging, elke actie, volgens sommigen zelfs onze gedachten, gevolgd, gemonitord, opgeslagen en gecorreleerd worden.”


Lees hier het hele bericht

Bron: security.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen