020 530 0160

Rechter US: publicatie beveiliging US OV chipkaart verboden

Gepubliceerd op 11 augustus 2008 categorieën , , ,

Waar de Nederlandse rechter de Radboud Universiteit heeft toegestaan om haar onderzoeksrapport met betrekking tot de Nederlandse OV-kaart te publiceren, zo verbiedt de Amerikaanse rechter dat volgens Webwereld met betrekking tot de OV-chipkaart van de stad Boston 

(Ter herinnering: het onderzoeksrapport van de Radboud Universiteit bevat een analyse van de zwakheden van de zgn. MiFare Classic-chip, een RFID-kaart. Deze chip wordt onder andere gebruikt in de OV-chipkaart maar ook in beveiligingskaarten die gebruikt worden door de overheid. De onderzoeksgroep van de Radboud Universiteit heeft daarnaast bewezen dat de chip eenvoudig te kraken is en kan worden nagemaakt. Lees hier de eerdere berichtgeving over de Nederlandse OV-kaart.)

In de Amerikaanse procedure heeft de rechter een spreekverbod opgelegd aan een aantal onderzoekers, die zonder medeweten van het vervoersbedrijf van de stad Boston, een onderzoek hebben gedaan naar de (on-)veiligheid van de OV-chipkaart. De rechter neemt in zijn beslissing mee om schade te trachten te beperken alsmede mogelijke terreurdreiging. 


Lees hier het hele bericht.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen