020 530 0160

Rechstpraak.nl gekaapt

Gepubliceerd op 28 juli 2006 categorieën 

De domeinnaam rechstpraak.nl is gekaapt door Lynch Quality Domains. Lynch hoopt dat degenen die de domeinnaam rechtspraak.nl intypen een typefout maken en bij haar website terechtkomen. Op de website rechtspraak.nl staan onder meer de meeste juridische uitspraken van Nederland. De website is eigendom van de Raad voor de rechtspraak in Den Haag. De “gekaapte” website rechstpraak wordt doorgelinkt naar de website prodeoadvocaten.nl. Op deze site staan advertenties voor advocaten.


Het is de vraag of de handelwijze van Lynch is toegestaan. Eerder verloren typosquatters rechtszaken die tegen hen aanhangig waren gemaakt, maar in die gevallen was meestal sprake van een merk waar inbreuk op werd gemaakt. Rechtszaken over beschrijvende namen als ministers.nl werden weer gewonnen door de eigenaren.  Lynch heeft in ieder geval een aardige potentiële tegenpartij gevonden. Het is de vraag of er een rechter te vinden is die over deze zaak zonder vooringenomenheid kan oordelen, mocht het zover komen.    

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen