020 530 0160

Realnetworks, ordinaire hackers of gewoon boerenslim?

Gepubliceerd op 2 augustus 2004 categorieën , , , ,

Op verschillende nieuwssites is de afgelopen week gemeld dat Realnetworks de codes heeft gehackt van Apple´s Itunes programma. Het `achterhalen´ van de codes van Apple´s Digital Rights Management (DRM) werd door Apple bestempeld als strafbare hacking. Realnetworks zegt door middel van onder meer reversed engineering de codes te hebben gekraakt. Het bedrijf wil hiermee muziek op de markt brengen die ook gebruikt worden op Apple´s Ipod muziekspeler.


Hacking is in de VS strafbaar gesteld voor personen en groepen maar het bedrijfsleven lijkt zich te onttrekken aan deze strafbaarheidsstelling, althans zo lijkt het nu dat Realnetworks ongestraft wegkomt met een inbreuk op het DRM van Apple. In juridische kringen wordt er met enige verbazing gekeken naar het gedrag van sommige bedrijven, die systematisch de Digital Millennium Copyright Act lijken te schenden.  In dit artikel wordt er achtergrond informatie gegeven over deze materie.


Lees hier het hele bericht.

Bron: cnet news
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doran Houthoff

publicaties

Gerelateerde artikelen