020 530 0160

Rapport/hoofdstuk ISP aansprakelijkheid

Gepubliceerd op 14 april 2016 categorieën 

NGI-NGN is “de Nederlandse beroepsvereniging van en voor ICT-professionals en -managers. Het is een onafhankelijk platform waar leden hun kennis verdiepen en hun netwerk onderhouden. Het Ngi-NGN bestaat al sinds 1959.” Eind 2014 vroeg een lid van de IT recht commissie of ik een hoofdstuk over ISP liability wilde schrijven.

Ik had wat vragen:

          Hoeveel woorden denk je aan?

          Wat is de deadline?

          Wat over hosting, aansprakelijkheid denk ik?

 

De antwoorden hadden mogelijk argwaan moeten wekken, maar gezien de reputatie van de uitvrager en de NGI had ik geen reden te twijfelen aan dit project:

“Wij hebben geen minimum of maximum aantal woorden afgesproken. Wij hebben met alle auteurs een omvang van zo’n 10 pagina’s besproken. De deadline is het eerste kwartaal van 2015. Het hoofdstuk hosting zal inderdaad met name over aansprakelijkheid gaan (verschillende rollen van providers, etc.).”

Met Micha Schimmel en Yentl van den Winkel heb ik eind maart 2015 een hoofdstuk ingeleverd. Dat is na wat aandringen en uitblijven van reactie van commentaar voorzien in de zomer van 2015. Daarna heb ik niks meer vernomen. Eind 2015 nog een keer gemaild. En een week of wat terug. Dat boek zal er niet meer komen, maar het is zonde het hoofdstuk niet te delen. Dat doe ik dus bij deze.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Arno

publicaties

Gerelateerde artikelen