020 530 0160

Racisme-zaak Abercrombie & Fitch voor US Supreme Court

Gepubliceerd op 7 oktober 2014 categorieën 

Het Amerikaanse Supreme Court heeft onlangs besloten de racisme zaak, aangespannen door de US Equal Employment Opportunity Commision (‘EEOC’), tegen Abercrombie & Fitch in behandeling te nemen.

A&F zou in 2008 een Moslim sollicitante niet hebben aangenomen, omdat zij een hoofddoek zou dragen. Hierdoor scoorde de sollicitante laag in de categorie ‘appearance and sense of style’ en kon zij niet als ‘model’ bij A&F aan de slag. A&F-werknemers mogen immers geen hoofddeksels dragen op werk. De Moslim sollicitante had niet expliciet aangegeven dat zij haar hoofddoek droeg wegens haar religie, waardoor deze regel ook voor haar gold.

 

De EEOC is van mening dat de sollicitante op grond van haar geloof in aanmerking komt voor vrijstelling van A&F’s look policy, ook al heeft zij tijdens haar sollicitatie niet expliciet een beroep gedaan op deze vrijstelling.

 

Het is niet de eerste keer dat A&F is aangeklaagd wegens racisme. Al in 2005 heeft de EEOC een zaak tegen A&F aangespannen, omdat de keten minderheden die niet voldeden aan Abercrombies ‘All-American look’ niet aannam. A&F heeft toen 40 miljoen dollar als schikking betaald. In mei heeft A&F aangegeven het roer om te gooien en niet meer te werken met halfblote mannenmodellen. Wellicht zullen er door de gewijzigde look policy ook minder racisme beschuldigingen zijn.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen