020 530 0160

Pyrrusoverwinning voor Margarita

Gepubliceerd op 28 november 2006 categorieën ,

De rechtbank Amsterdam heeft bij vonnis van 22 november 2006 bepaald dat Talpa aan Margarita een schadevergoeding van 2.500 Euro dient te betalen. In het programma Barend & Van Dorp zijn door acteurs fragmenten nagespeeld van het gesprek dat Margarita met de Koningin heeft gevoerd. Dat gesprek had Margarita in het geheim opgenomen.

De rechtbank meent dat Magarita door de uitzending van deze fragmenten in haar eer en goede naam is aangetast. Omdat een groot deel van de uitgezonden fragmenten binnen het pubiek debat over de macht/bevoegdheden van de Koningin vallen en omdat reeds delen van deze fragmenten door HP/De Tijd zijn geparafraseerd, is een groot deel van de uitgezonden fragmenten echter niet onrechtmatig.


Uitzondering daarop is het fragment over Margarita’s broer, want dat heeft geen functie voor het publieke debat en ook geen enkele nieuwswaarde en is dus wel onrechtmatig, aldus de rechtbank.
Nu Margarita zelf de bandopname en een transscriptie daarvan heeft gemaakt , heeft zij daarmee deels eigen schuld, hetgeen de rechtbank meeneemt in de bepaling van de schadevergoeding. Gevorderd was 25.000, toegewezen slechts 2.500 Euro. 


Lees hier het vonnis.

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen