020 530 0160

Promotie SOLV-advocaat Anton Ekker

Gepubliceerd op 15 maart 2006 categorieën , ,

Op dinsdag 14 maart verdedigde SOLV-advocaat Anton Ekker met succes zijn proefschrift  Anoniem communiceren: van drukpers tot weblog. Een onderzoek naar de grondrechtelijke bescherming van anonieme openbare communicatie in de aula van de Lutherse Kerk te Amsterdam. Anton schreef zijn proefschrift in dienst van het Instituut voor Informatierecht (IViR), een onderzoeksinstituut verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Zijn promotores Prof. mr. E.J. Dommering, en Prof. mr. J.J.C. Kabel zijn beiden verbonden aan het instituut. Eerstgenoemde onderstreepte in zijn toespraak Antons behoorlijk eigenwijze aard maar ook dat Anton dit trekje op goede wijze compenseert met een flinke dosis nieuwsgierigheid en de bereidheid om een ingenomen standpunt te toetsen en zo nodig aan te passen.


Antons proefschrift behandelt uiteenlopende juridische vraagstukken rondom de regulering van anonieme communicatie. Het stelt met name de vraag wat de grondrechtelijke argumenten zijn voor bescherming van anonimiteit. Er wordt onder meer ingegaan op de geldende wettelijke bepalingen en jurisprudentie met betrekking tot het verstrekken van identificerende gegevens door online tussenpersonen.


Lees hier Antons proefschrift en hier het bericht op de IViR-site.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen