020 530 0160

Prijs niet belangrijkste reden voor toename gebruik OSS.

Gepubliceerd op 19 juli 2005 categorieën 

Prijs is niet de belangrijkste reden voor het gebruik van open-source software. Dit is de conclusie van een rapport van Evans Data dat afgelopen week is gepubliceerd. Het is vaak wel de eerste reden om open-source software te overwegen, maar de uiteindelijke keuze is altijd gebaseerd op technische eisen, aldus Stacey Quandt van Quandt Analytics. De kosten van open-source zitten niet zozeer in de aanschaf, maar meer in service en support. Dit weegt volgens John Andrews van Evans Data ook mee. Bedrijven schijnen het minder erg te vinden om voor deze diensten te betalen, dan voor de aanschaf van de software zelf. Daarnaast is Andrews van mening dat open-source software de laatste jaren kwalitatief een stuk beter is geworden. Dit heeft volgens Andrews ook een groot aandeel gehad in de toename van het gebruik van open-source software.


Het rapport stelt tevens vast dat op dit moment al meer dan de helft (56,2%) van alle softwareontwikkelaars open-source software gebruikt bij de ontwikkeling van eigen software. In 2001 was dit percentage nog maar 38,1%. Deze groei kan worden verklaard door de grote vrijheid die open-source biedt. Gebruikers mogen de software aanpassen en kunnen de software desgewenst doorverkopen.


Lees hier het hele bericht.

Bron: internetnews.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen