020 530 0160

pleidooi voor film premiere op internet

Gepubliceerd op 13 januari 2005 categorie├źn 

De directeur van (700) Blockbuster-videotheken, Alex Sparks, heeft deze week gesuggereerd Films in het vervolg wereldwijd op hetzelfde moment in de bioscoop, op dvd, video en op internet te laten uitkomen. Nu gaan films vaak als eerste in de VS en pas later in Europa in premiere. Tussentijds worden ze in bioscopen in de VS met een camcorder opgenomen waardoor ze zeer snel op internet kunnen verschijnen.


Op internet zou het volgens Sparks mogelijk moeten zijn films tijdens de premiere legaal te downloaden. Hij verwacht dat daardoor het illegaal copieren minder aantrekkelijk zal worden omdat juist titels die nog niet verkrijgbaar zijn “hot”zijn. Hij zei dit op de door Screen International georganiseerde top waar afgevaardigden van de film en dvd industrie aanwezig waren. Afgelopen weekend had hij zijn managers bij wijze van experiment gevraagd binnen 2 uur illegale copien van The Incredibles, Shrek 2 en National Trasure te vinden. Dit lukte bij 2 titels maar 1 titel was “uitverkocht”.


Tijdens de top werd bekend gemaakt dat illegaal copieren de industrie in 2003 7 miljard dollar heeft gekost. 

Bron: NRC
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Koen de Bruin

publicaties

Gerelateerde artikelen