020 530 0160

Plasterk tegen Europese plannen financiering publieke omroepen

Gepubliceerd op 5 september 2008 categorieën 

Eurocommissaris Neelie Kroes wil strengere regels voor de financiering van de Europese publieke omroepen. Minister Plasterk is tegen en zoekt steun bij andere Europese landen.


Plasterk wil onder meer voorkomen dat publieke zenders straks geen betaaldiensten kunnen aanbieden. Ook vindt hij dat het niet aan de Europese Commissie, maar aan de lidstaten is om te beoordelen of publieke omroepen zich houden aan hun opdracht. Tot die opdracht behoren bijvoorbeeld onafhankelijkheid, kwaliteit en bereikbaarheid van het media-aanbod. De Minister wil er verder voor zorgen dat het niet moeilijker wordt voor publieke omroepen om nieuwe mediadiensten te kunnen aanbieden zoals via mobieltjes of internet.


Duitsland, Estland, België, Ierland, Portugal en Oostenrijk hebben al aangegeven achter de ontwerpverklaring van Plasterk te staan.


Commerciële omroepen stellen zich op het standpunt dat publieke omroepen met staatssteun commerciële activiteiten ontwikkelen, waardoor oneerlijke concurrentie ontstaat.

Bron: Het Financieele Dagblad
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen