020 530 0160

Peter R. de Vries mag opnamen Paul van O. niet uitzenden

Gepubliceerd op 15 april 2008 categorieën ,

Gisteren heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam bepaald dat Peter R. de Vries de beeld- en geluidopnamen die hij van Paul van O. heeft gemaakt, niet mag uitzenden.Paul van O. werd in 2004 veroordeeld wegens doodslag van zijn echtgenote. De Vries heeft in het verleden een aantal keren aandacht aan deze zaak besteed.


Momenteel bevindt Van O. zich in de zogenaamde resocialisatiefase, wat onder meer inhoudt dat hij mag werken en een sociaal netwerk moet opbouwen. In het kader hiervan heeft hij zich aangemeld op een datingsite onder de naam ‘Paco’. In zijn profiel staat dat hij de afgelopen vijf jaar in Spanje heeft gewerkt en dat hij gescheiden is.


Een medewerkster van De Vries heeft onder de naam ‘Anna’ diverse keren e-mail en telefonisch contact met ‘Paco’. Als het op 20 februari dan eindelijk tot een ontmoeting komt, wordt Van O. niet door ‘Anna,’ maar door een cameraploeg en De Vries opgewacht. Vervolgens wordt Van O. door De Vries geconfronteerd met de vraag waarom hij over zijn strafrechtelijke verleden liegt.


De Vries was van plan het beeldmateriaal op 20 april 2008 uit te zenden in zijn televisieprogramma waarin hij het publiek wil waarschuwern voor de gevaren van internetdaten. De rechter is echter van mening dat de confrontratie geen gegevens heeft opgeleverd die zonder confrontatie niet naar boven waren gekomen en dat de opnamen niks toevoegen aan de doelen van De Vries. In dit geval weegt de vrijheid van meningsuiting dus niet op tegen de aantasting van de persoonlijke levenssfeer van Van O.


Lees hier het hele bericht en lees hier het vonnis.


 

Bron: NRC en rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen