020 530 0160

Peking moét het internet opengooien tijdens de Olympische Spelen

Gepubliceerd op 3 april 2008 categorieën ,

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de Chinese overheid afgelopen dinsdag medegedeeld dat het internet opengesteld dient te worden tijdens de Olympische Spelen. Peking blokkeert beleidsmatig verschillende internet sites, bijvoorbeeld nieuwssites sinds de start van de opstand in Tibet. Volgens vice-voorzitter van het coördinerend comité van het IOC Kevin Gospar heeft China de verplichting om de ongeveer 30.000 journalisten die verslag zullen uitbrengen van de spelen toegang te geven tot het internet.


Jiang Yu, vertegenwoordigster van het Chinese Ministerie voor Buitenlandse Zaken stelde eerder dat China het internet controleert conform de maatstaven van de internationale gemeenschap, maar liet zich niet uit over het mogelijk volledig openstellen van het net gedurende de spelen. Het IOC houdt zich overigens, ondanks de toenemende international oproer, afzijdig van de politieke kwesties rondom de opstand in Tibet, stellende dat zij een sportinstantie is en niet een politiek lichaam.


Lees hier het hele bericht.

Bron: USA Today
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen