020 530 0160

Paypal integreert bitcoinbetalingen in Payments Hub

Gepubliceerd op 24 september 2014 categorie├źn 

Na maanden van speculatie was het vandaag tijd voor de grote aankondiging. Online betalingengigant PayPal maakte vandaag partnerships binnen de bitcoinwereld bekend. Bitpay, Coinbase en GoCoin zijn de bitcoin payment providers met wie PayPal in zee is gegaan. Webwinkels die gebruik maken van de PayPal Payments Hub kunnen nu ook bitcoins accepteren, via zowel Bitpay, Coinbase als GoCoin.

 

De eerste berichten over een mogelijke integratie van bitcoin door PayPal ontstonden al begin dit jaar. In mei gaf de CEO van PayPal body aan de geruchten door in een interview te stellen dat PayPal serieus overwoog bitcoin in de toekomst te integreren.

 

Het is moeilijk in te schatten wat op de korte termijn het belang is van deze ontwikkeling. De integratie door PayPal betekent natuurlijk niet dat alle webwinkels ook daadwerkelijk van deze optie gebruik gaan maken, laat staan dat nu de hele wereld met bitcoin gaat betalen. Op de lange termijn betekent het weer een grote stap voor bitcoinacceptatie.

 

In Nederland wordt een juridische procedure gevoerd over de vraag of bitcoins geld zijn in de zin van het Burgerlijk Wetboek. PayPal lijkt deze vraag in ieder geval positief te willen invullen.

Bron: coindesk.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen