020 530 0160

Parool nagelt Oudkerk

Gepubliceerd op 12 januari 2004 categorie├źn ,

De Amsterdamse krant Het Parool is een ware kruistocht begonnen tegen Rob Oudkerk. Aanleiding is een column van Heleen van Royen over de wethouder die op Planet Internet is verschenen. Van Royen beweert dat Oudkerk haar heeft toevertrouwd dat hij weleens coke snuift en prostituees bezoekt. Ook zou hij door zijn werkgever op het matje zijn geroepen vanwege het bezoeken van de website hookers.nl.


Het nieuws dat Van Royen bracht werd afgelopen zaterdag breed uitgemeten op de voorpagina van Het Parool. Daarbij worden de grenzen van fatsoenlijke journalistiek behoorlijk overschreden. Dat Van Royen Oudkerk in een column van van alles en nog wat beticht is tot daar aan toe. Maar dat de roddels ongeverifieerd als waar worden gepresenteerd op de voorpagina van het Amsterdamse dagblad, gaat te ver. Ook vandaag bevat de krant weer een bijzonder suggestief bericht, waaraan de volgende overwegingen worden toegevoegd:  


“Kan Oudkerk zijn partij wel blijven vertegenwoordigen in het stadsbestuur? Het zal moeilijk worden als hij er het zwijgen toe blijft doen. Zeker zijn ontboezeming over cokegebruik op oudejaarsavond waait niet zomaar weg. Met de wat lossige opmerking dat Van Royen hem verkeerd heeft begrepen, lijkt Oudkerk niet weg te komen. Schade voor hemzelf, schade voor de stad ook. Want hoe serieus wordt Amsterdam nog genomen met de overmoedige politicus als paradepaardje?”


Het enige wat uit alle berichten duidelijk is, is dat de journalist in kwestie geen ander bron heeft dan een column van Van Royen. Moet Oudkerk niet een procedure beginnen? Het zou niet de eerste keer zijn dat Het Parool door de rechter zou worden veroordeeld wegens onzorgvuldige berichtgeving. 

Bron: Het Parool
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen