020 530 0160

OPTA en KLPD bundelen krachten in aanpak cybercrime

Gepubliceerd op 21 september 2007 categorieën 

OPTA en het KLPD (Dienst Nationale Recherche) hebben beide specifieke bevoegdheden op het gebied van de bestrijding van cybercrime. OPTA beschermt de consument die gebruik maakt van electronische communicatiediensten vanuit de Telecommunicatiewet, terwijl de KLPD op grond van het wetboek van strafrecht zware en georganiseerde misdaad opspoort en vervolgt. OPTA en KLPD ondertekenden op 18 september een protocol dat hen in staat zal stellen om efficiënter op te treden tegen cybercrime door de mogelijke samenloop van opsporingsbevoegdheden van het KLPD en de onderzoeksbevoegdheden van het college van OPTA te coördineren.


Het protocol is opgesteld vanwege de groeiende bedreiging door verspreiding van ongevraagde schadelijke software zoals spyware, adware, wormen, virussen, Trojaanse paarden en dialers op de internetveiligheid en het economisch belang van een goed functionerend internet. In het protocol zijn afspraken gemaakt over de coördinatie, de samenwerking en het uitwisselen van informatie in onderzoeken. Ook willen KLPD en OPTA kennis en expertise ontwikkelen en delen. In het protocol zijn verder afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder informatie mag worden uitgewisseld, hoe te handelen bij samenlopende bevoegdheden en over geheimhouding en beveiliging van informatie.


Lees hier het hele bericht.


Lees hier de tekst van het protocol.

Bron: www.opta.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen