020 530 0160

Opmerkelijke uitspraak over kleinkindonbereikbaar.nl.

De voorzieningenrechter te Utrecht oordeelt dat de beheerder van een website die grootouders de gelegenheid biedt hun verhaal te vertellen over de kleinkinderen die zij om uiteenlopende redenen niet meer kunnen zien, op onrechtmatige wijze persoonsgegevens verwerkt. De rechter overweegt zelfs dat, gezien de onrechtmatige verwerking van de gegevens, eisende partijen ook aanspraak kunnen maken op vernietiging van die persoonsgegevens – echter dat is niet gevorderd.

Een opmerkelijk vonnis, dat overigens wel uitgebreid is gemotiveerd. Zie hier de link. Ik raad een ieder aan dit vonnis te bestuderen. Ik beperk mij één opmerking: de rechter wijst een beroep op de niet-aansprakelijkheidsregeling voor tussenpersonen af. De overweging daartoe is dat voornoemde regeling niet van toepassing is op kwesties van privacybescherming. Wat mij betreft onjuist. Ik wijs tot slot nog op een interessante discussie over dit vonnis, hier te vinden 
 

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen