020 530 0160

Openbareverkopen.nl gaat in hoger beroep

Gepubliceerd op 4 maart 2008 categorieën , , ,

Openbareverkopen.nl werd 11 februari jl. in kort geding veroordeeld wegens het één op één kopieren van veilingadvertenties die op Veilingnotaris.nl stonden.


Volgens de voorzieningenrechter van de rechtbank Almelo vielen de veilingadvertenties onder de zogenaamde geschriftenbescherming. Openbareverkopen.nl maakte inbreuk op deze gechriftebescherming door de advertenties integraal over te nemen zonder een (deep)link naar de advertenties op Veilingnotaris.nl te plaatsen.


Openbareverkopen.nl gaat nu tegen dit vonnis in beroep. Zij stelt dat informatie over openbare verkopen gewoon overgenomen zou mogen worden. Veilingnotaris.nl zou de transparantie op de markt tegenwerken en concurrenten buiten de deur proberen te houden. Tevens houdt Veilingnotaris.nl zich volgens Openbareverkopen.nl niet aan haar wettelijke taak om executieveilingen aan te kondigen bij een zo groot mogelijk pubiek.  


Lees hier het hele bericht.


 


 

Bron: Emerce
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen