020 530 0160

Open Source alliantie opgezet in de VS

Gepubliceerd op 23 juli 2009 categorie├źn , ,

In de Verenigde Staten is een alliantie opgezet die het gebruik van open source software door de federale overheid moet stimuleren: Open Source for America.

De groep telt circa 50 bedrijven en instellingen en is in het leven geroepen met de achterliggende gedachte dat open source software meer banen oplevert. Enkele softwareleveranciers in Nederland stellen het tegenovergestelde.

Ook stelt de alliantie dat er een fundamentele verandering moet komen in het gebruik van open source software. Meer gebruik van open source software past bij het streven naar een open en transparante overheid.

De alliantie bestaat uit onder meer Red Hat, Sun, Mozilla, Google, AMD, Oracle, Novell, Canonical, Codeweaver, Linux Foundation, Open Source Initiative, Software Freedom Law Center, Electronic Frontier Foundation, Ingres, Alfresco, Jaspersoft en een aantal vooraanstaande personen uit de open source community. Grote afwezigen zijn (opmerkelijk) IBM en (vanzelfsprekend?) Microsoft.

Lees hier het bericht.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen