020 530 0160

Op=op!

Gepubliceerd op 30 oktober 2007 categorieën 

ICANN voorzitter Vint Cerf waarschuwt internetaanbieders dat de huidige IP-adressen in 2010 op zijn. In een interview met de BBC stelt Cerf dat nieuwe applicaties mogelijk in 2010 niet meer online kunnen omdat er geen IP-adressen beschikbaar zijn. Het huidige internetprotocol IPv4 voorziet in 4 miljard adressen, maar indien de huidige trend van het gebruik van die adressen doorzet, is de 4 miljard in 2010 bereikt. Het gebruik door internetaanbieders van IPv6, waarmee 4 biljoen IP-adressen gecreëerd kunnen worden, zou een oplossing zijn. Deze nieuwe versie van het internetprotocol is al 10 jaar klaar voor uitrol, maar internetaanbieders maken hier voorlopig geen haast mee. IPv4 en IPv6 sluiten ook nog niet op elkaar aan, waardoor internetaanbieders twee systemen tegelijkertijd zullen moeten draaien, wat extra kosten met zich meebrengt.  


Op dit moment zijn China, Korea en Japan al met de uitrol van IPv6 begonnen, de Europese Unie onderzoekt hoe het gebruik van IPv6 kan worden gestimuleerd.  


Lees hier het hele bericht.  


Lees hier het interview van de BBC met Vint Cerf.

Bron: www.webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen