020 530 0160

Ook VS keren terug naar papieren stembiljet

Gepubliceerd op 22 augustus 2008 categorieën ,

Enige tijd geleden berichtten wij over het besluit van de ministerraad om voorlopig af te zien van het stemmen met stemcomputers. Uit onderzoek was gebleken dat het stemmen per computer een geringe meerwaarde heeft ten opzichte van het ouderwetse stemmen met het rode potlood. Het ontwikkelen van stemapparatuur is zeer kostbaar en het is moeilijk om te garanderen dat de uitgebrachte stem niet wordt “afgeluisterd”.


Er lijkt sprake te zijn van een internationale trend. In de VS kregen de staten na het debacle tijdens de verkiezingen van 2000 ongeveer 3 miljard dollar om te besteden aan elektronische stemmachines. Staten als Alaska, Californië, Florida, Iowa, Maryland, Tennessee en recentelijk New Mexico vervangen die moderne apparatuur nu alweer door papieren biljetten. Al met al een dure grap. Voor de terugkeer naar het stemmen op papier moeten per staat opnieuw miljoenen worden geïnvesteerd.


Lees hier het hele bericht.

Bron: www.webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen