020 530 0160

Ook Fransen hanteren drie stappen bij illegaal downloaden

Gepubliceerd op 3 juli 2008 categorieën ,

De Franse Minister van Cultuur heeft op 19 juni j.l. haar wetsvoorstel voor de Internet en Creatie Wet ingediend. Het wetsvoorstel geeft de nieuw opgerichte autoriteit HADOPI (Haute Autorité pour la diffusion des oeuvres et la protection des droits sur Internet) de bevoegdheid om waarschuwingen te geven en zelfs de toegang tot internet af te laten sluiten in gevallen waarin illegaal gedownload wordt. Downloaden uit illegale bron was in Frankrijk reeds langer illegaal.


Indien het wetsvoorstel wet wordt, kan HADOPI op verzoek van rechthebbenden van ISP’s eisen dat zij de identiteit van illegale downloaders prijsgeeft. Daarna volgt een “three-strikes” regime. Eerst krijgt de downloader een waarschuwing per e-mail. Indien het illegaal downloaden daarna niet wordt gestaakt, volgt er een waarschuwing per aangetekende post. Staakt de downloader ook daarna zijn of haar illegale activiteiten niet, dan kan HADOPI de internettoegang afsluiten voor een periode van drie tot twaalf maanden.


Lees hier het hele bericht.

Bron: EDRI
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen