020 530 0160

Online keurmerk voor kopen telefoons?

Gepubliceerd op 8 juli 2009 categorieën ,

De belangenvereniging Thuiswinkel.org is in 2000 opgericht om de gezamenlijke belangen van online retailers te behartigen. Indien online retailers voldoen aan de eisen die Thuiswinkel.org stelt, zijn ze gerechtigd het thuiswinkel.org keurmerk op hun site te plaatsen. Voor consumenten is dit een teken dat de site veilig en betrouwbaar is.

Thuiswinkel.org is echter niet het enige online keurmerk (maar wordt wel als het meest betrouwbaar ervaren). Een kleine greep: DigiKeur, MKB Keurmerk mkbOK en Qshops. Daar lijkt nu een keurmerk voor telefoons bij te komen. 

Belcompany en telefoonkopen.nl willen namelijk een eigen keurmerk lanceren. Bedoeling is dat consumenten alleen kopen bij online belwinkels met het bijbehorende logo. Thusiwinkel.org verwacht echter niet dat het keurmerk er ook echt komt. Directeur Wijnand Jongen van thuiswinkel.org ziet het als een commerciële actie waarmee aandacht wordt gevraagd voor de goede uitslag die BelCompany en telefoonkopen.nl hebben behaald in een onderzoek van de Consumentengids.

Misschien is dat maar goed ook. Online keurmerken moeten voor de consument een teken zijn dat een website veilig en betrouwbaar is. Als er teveel keurmerken zijn, kan het voor de consument verwarrend worden.   

Lees hier het volledige bericht.

Bron: twinklemagazine
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen