020 530 0160

Onderzoek aanpak online pillen

Gepubliceerd op 22 mei 2008 categorie├źn ,

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat onderzoeken of internetproviders die gelegenheid bieden tot illegale handel in medicijnen, kunnen worden aangepakt. Dat meldt De Volkskrant vandaag.

Aanleiding is de berichtgeving van gisteren in De Volkskrant over de florerende internethandel in zware slaap- en kalmeringsmiddelen. Die worden op tal van sites zonder tussenkomst van een arts aangeboden.


Wij kunnen de Inspectie het onderzoek besparen. Het is mogelijk internetproviders of advertentiesites te verzoeken websites of advertenties waarmee illegale pillen worden aangeboden te blokkeren of te verwijderen. Geeft de tussenpersoon geen gehoor aan dat verzoek dan is hij (mede) aansprakelijk.


Er bestaat geen wettelijk plicht om pro-actief sites en advertenties te screenen. Dat is ook feitelijk onmogelijk. Op Marktplaats worden bijvoorbeeld dagelijks 240.000 advertenties geplaatst.


Lees hier het bericht.

Bron: Volkskrant
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen