020 530 0160

Ondertussen in Den Haag – Open data en het Facebook Experiment

Gepubliceerd op 7 juli 2014 categorieën 

Ten opzichte van week 26 was het in week 27 erg rustig in Den Haag op het gebied van TMC. Er zijn maar enkele vragen gesteld die op TMC-gebied relevant waren, die hier kort worden behandeld.

 

 

Gestelde vragen

 

Vragen van leden Moors en De Liefde (beiden VVD) over het beschikbaar stellen van open data door de overheid. 

 

De situatie ten aanzien van open data is volgens veel betrokkenen niet verbeterd. Ondanks de belofte die de minister vorig jaar november al deed. Het is echter vooralsnog onduidelijk in hoeverre de Minister hiermee is gevorderd. Ook wordt de Minister gevraagd naar zijn mening om open data tot standaard te maken. Beide Kamerleden willen ook van de Minister vernemen in hoeverre hij het eens is met de stelling dat alle met belastinggeld gegenereerde gegevens als open data beschikbaar gesteld moet worden. Lees meer

 

Vragen van het lid Thieme (PvdD)  over experimenten waarbij Facebookgebruikers betrokken zijn en de privacy van social mediagebruikers.

 

Thieme wil graag van de Minister vernemen wat hij vindt van het in 2012 uitgevoerde Facebook experiment.  Ze wil vooral van de Minister vernemen of hij van mening is dat Facebook expliciet toestemming aan de gebruikers had moeten vragen, voor het uitvoeren van het experiment. Ook vraagt ze zich af in hoeverre gebruikers door de algemene voorwaarden te accepteren, hiervoor ondubbelzinnige toestemming geven aan Facebook.  Lees meer

 

Uiteraard zullen de antwoorden op bovenstaande vragen in een latere blog door ons in deze rubriek worden opgesomd. We houden je op de hoogte!

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen