020 530 0160

Ondertussen in Den Haag – het CBP vs. Facebook

Gepubliceerd op 5 januari 2015 categorieën 

Qua Kamervragen was het ook vorige week rustig in Den Haag. Geen openstaande vragen werden door de bewindslieden beantwoord, wel stelden nieuwsgierige Kamerleden een handjevol nieuwe vragen, waarvan één onderwerp interessant is voor onze niche.

Nieuwe vragen

Het lid Gesthuizen (SP) vroeg zich namelijk af of Minister Opstelten het eens is met het verzoek van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) aan Facebook om het nieuwe privacybeleid niet in te voeren zolang het onderzoek van het CBP naar dit beleid niet is afgerond. Graag hoort Gesthuizen daarnaast hoe het CBP erop zal toezien dat Facebook zich aan dit verzoek houdt. Verder stelde Gesthuizen de vraag of het klopt dat Facebook heeft aangegeven het nieuwe privacybeleid toch per 1 januari 2015 in te voeren en wil zij weten, mocht Facebook dit inderdaad doen, welke maatregelen CBP dan zal nemen. Deze vraag lijkt niet meer relevant, nu Facebook het nieuwe privacybeleid vooralsnog niet heeft ingevoerd. Ten slotte wil het Kamerlid graag weten of de Minister bereid is de uiteindelijke onderzoeksresultaten van het CBP in de Kamer te bespreken.

Hopelijk is er aan het begin van het nieuwe jaar weer wat meer reuring in de Tweede Kamer en kunnen we in volgende edities weer meer Kamervragen en –antwoorden behandelen.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Tomas Weermeijer

publicaties

Gerelateerde artikelen