020 530 0160

NTD procedure: Miljoenhuizen.nl zonder hostingbedrijf?

Gepubliceerd op 25 maart 2009 categorie├źn , , ,

Hostingbedrijf QDC eist van miljoenhuizen.nl dat bepaalde informatie wordt weggehaald. Zo niet: dan zal zij de site off line zetten. QDC volgt daarmee de Gedragscode Notice-and-take-down. De aanleiding is dat een verkoper van een huis geen gehoor kreeg bij miljoenhuizen.nl toen hij vroeg de prijsgeschiedenis van zijn te koop staande huis aan te passen.

 

Hostingbedrijf QDC schreef onder meer aan miljoenhuizen.nl: “Na verschillende klachten te hebben ontvangen over het ticketsysteem op de website miljoenhuizen.nl blijkt na onderzoek dat de verwerking van de gegevens hierin in strijd is met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. In het ticketsysteem worden persoonsgegevens publiekelijk beschikbaar gemaakt welke afgeschermd dienen te zijn voor het publiek. Ik wil u vriendelijk doch dringend verzoeken dit ticketsysteem zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk voor dinsdag 24 maart 2009, zo te beveiligen dat de gegevens niet meer publiekelijk beschikbaar zijn.”

 

Overigens is deze deadline inmiddels verstreken en is de website nog in de lucht.

 

Op vragen van Emerce over de kwestie antwoordde het CBP: “In combinatie met een adres is een verkoopprijs een persoonsgegeven. Er is sprake van direct en indirect identificerende gegevens. Het bekendste direct identificerende gegeven is de combinatie van voor- en achternaam. De bekendste indirect identificerende gegevens zijn (e-mail)adres, telefoonnummer, kenteken en de combinatie postcode/huisnummer. Andere indirect identificerende gegevens zijn gegevens over iemands eigenschappen, opvattingen of gedragingen, waarmee die persoon wordt onderscheiden van andere personen. Voor een indirect identificerend persoonsgegeven is van belang of de identiteit van de persoon er redelijkerwijs, zonder onevenredige inspanning, mee kan worden vastgesteld”.

 

Zie hier het bericht op Emerce.

  

Bron: Emerce
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Frederik Zuiderveen Borgesius

publicaties

Gerelateerde artikelen