020 530 0160

Nieuwe taxidienst van Uber komt tegemoet aan Nederlandse overheid

Gepubliceerd op 17 augustus 2015 categorieën 

De Amerikaanse taximaatschappij Uber komt in september met een voorstel voor een nieuwe dienst. Deze dienst zal meer weg hebben van traditionele taxidiensten, met professionele chauffeurs. Toch heeft Uber haar wens om de taxibranche te innoveren niet volledig verlaten, Uber geeft al aan niet aan alle eisen te gaan voldoen die op dit moment gelden. Zo zijn de blauwe nummerborden volgens Uber overbodig en laat zij chauffeurs liever met de Uber-app werken, in plaats van met de verplichte boordcomputer. De dienst moet 20% tot 30% goedkoper uitkomen.

Eerder dit jaar kondigde Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) al aan dat de wetgeving rondom taxi’s zal worden vernieuwd. Op dit voornemen lijkt Uber nu aan te haken met haar nieuwe dienst. UberPOP, één van de huidige diensten van Uber waarbij particulieren als taxichauffeur in hun eigen auto rondrijden en die in Nederland verboden is, zal echter – ondanks de beoogde versoepeling – nog steeds illegaal blijven.

 

Bron: Volkskrant.nl, Emerce.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Rosalie Heijna

publicaties

Gerelateerde artikelen