020 530 0160

Nieuwe PEGI-symbolen

Gepubliceerd op 17 juni 2009 categorie├źn ,

PEGI (Pan-European Game Information) heeft nieuwe symbolen gelanceerd voor haar leeftijdsclassificatiesysteem. Dit systeem is opgesteld om ouders te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over de aankoop van games. Het systeem bestaat al sinds 2003 en wordt in de meeste Europese landen gehanteerd. Consolefabrikanten als Sony, Nintendo en Microsoft evenals veel uitgevers en ontwikkelaars ondersteunen de leeftijdsclassificatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is besloten tot het ontwikkelen van nieuwe symbolen omdat uit onderzoek is gebleken dat weinig winkeliers zich aan de leeftijdsclassificatie houden. Dat zou voornamelijk komen door onwetendheid. Met de nieuwe symbolen voor de leeftijden 3, 7, 12, 16 en 18, hoopt de PEGI dat meer winkeliers zich van de classificatie bewust worden.  

 

Naast de leeftijdsclassificatie bestaan er ook inhoudspictogrammen. Deze geven aan waarom een bepaalde leeftijdsclassificatie aan een game is toegekend. Zo zijn er inhoudspictogrammen ten aanzien van geweld, grof taalgebruik, gokken, seks, drugs etc. Kijk hier voor nadere uitleg voer de leeftijdclassificatie en de inhoudspictogrammen.

 

Lees hier het volledige bericht.

Bron: gamer.nl & pegi.info
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen