020 530 0160

Nieuwe mediawinkel van Sony aangekondigd

Gepubliceerd op 23 november 2009 categorieën , , , ,

De iTunes store van Apple krijgt eindelijk serieuze competitie. Dat is in ieder geval het plan van Sony. Haar online winkel moet gebruikers muziek, films, games, e-boeken en andere handige applicaties gaan bieden. Daarnaast gaat de software de gebruiker functies bieden die lijken op die van een sociaalnetwerk, zoals het uploaden van films en foto’s.

 

De laatste jaren waren de resultaten van Sony minder goed dan verwacht. Men speculeert dat Sony met deze nieuwe online strategie haar verschillende hardware producten wil koppelen, om zo de gebruikers aan Sony te binden de bij de aankoop van nieuwe elektronica producten. Volgens bestuursleden van Sony zal de software gebaseerd zijn op het PlayStation Network.

 

Het lijkt er dus op dat de online winkel van Sony gekoppeld wordt aan Sony producten. De kans is ook groot dat de media hieraan gekoppeld zal worden en niet op andere apparaten afgespeeld kan worden. Is dit vooruitgang, of de zoveelste exclusieve mediawinkel die gedoemd is te mislukken? (Denk bijvoorbeeld aan Sony Connect, dat vorig jaar zijn deuren heeft gesloten)

 

Lees hier het hele bericht

Bron: businessweek.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Bendert Zevenbergen

publicaties

Gerelateerde artikelen