020 530 0160

Nieuw logo voor de Rechtspraak: Vrouwe Justitia is back!

Gepubliceerd op 25 augustus 2016 categorieën , ,

Met de komst van het digitaal procederen zal ook het beeldmerk van de Rechtspraak veranderen. Volgens de Rechtspraak is herkenbaarheid van groot belang wanneer er straks via internet een rechtzaak kan worden aangespannen. Digitale uitingen van de Rechtspraak moeten direct kunnen worden herkend. Dat is met het huidige logo niet het geval.

Het huidige logo, hieronder links op de foto, wordt volgens de Rechtspraak niet herkend en is nu soms moeilijk te onderscheiden van dat van andere juridische dienstverleners. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het huidige logo geen associaties met rechtspraak oproept. Dit kan niet meer volgens de Rechtspraak; de officiële website en berichtgeving moeten zonder moeite kunnen worden onderscheiden.

 

 

 

foto: rechtspraak.nl

In het nieuwe logo, hierboven rechts op de foto, keert Vrouw Justitia, die met haar blinddoek, weegschaal en zwaard, symbool staat voor rechtvaardigheid, terug.

De Rechtspraak kon Vrouwe Justitia eerder niet als logo gebruiken omdat het toenmalige ministerie van justitie het beeldmerk in gebruik had. Sinds 2010 is Vrouwe Justitia echter weer als beeldmerk beschikbaar, doordat de Rijksoverheid een uniforme huisstijl heeft ingevoerd.

Het nieuwe beeldmerk van De Rechtspraak zal per 1 september 2016 gefaseerd worden ingevoerd met name vanwege kostenbesparende redenen.

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen