020 530 0160

Niet op vakantie met KRO of BNN

Gepubliceerd op 20 juli 2006 categorieën ,

Het Commissariaat voor de Media kan niet instemmen met het plan van de omroep KRO om ARKE-reizen aan te bieden. KRO had het plan opgevat reizen aan te bieden aan zowel leden als niet-leden om vervolgens die reizen te belichten in haar programma Citytrips. De reizen staan volgens het Commissariaat te ver af van de hoofdtaak van de omroep nu de reizen niet als verenigingsreis zijn te beschouwen noch bedoeld zijn om publiek naar de locatie van uitzending van een programma te brengen. Het Commissariaat ziet de reizen daarom als een verboden nevenactiviteit.


Dat laatste geldt ook voor de reizen voor BNN-leden die deze omroep in samenwerking met Mambo Travel aanbiedt en waaraan BNN aandacht besteedt in haar radioprogramma Weg met BNN. Hoewel het gaat om een verenigingsactiviteit, ligt de nadruk teveel op de reizen zelf en is het niet aannemelijk dat de reizigers een bijdrage leveren aan het functioneren van BNN.


Lees hier het hele bericht

Bron: Commissariaat voor de Media
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen