020 530 0160

Niet goed, geld terug op de Google Android Market.

Gepubliceerd op 24 februari 2009 categorieën ,

Gebruikers van het Google Operating System “Android” kunnen de applicaties die zij hebben gekocht op de Android Market binnen 24 uur ‘terugbrengen’. De gebruiker krijgt dan het betaalde bedrag terug op zijn of haar rekening gestort. De Android Market wil zich hiermee onderscheiden van het soortgelijke iTunes App Store, welke Apple gebruikt voor haar iPhone en iPod apparaten.


Google heeft pas vorige week betaalde applicaties toegestaan in de Amerikaanse en Britse versie van de Android Market. De betaling voor de applicaties verloopt via de Google Checkout. De gebruiker dient binnen 24 uur na aanschaf van de applicatie te beslissen of ze de applicatie willen blijven gebruiken of dat ze gebruik wilt maken van de ‘niet goed, geld terug’-garantie. Google geeft echter aan dat indien gebruikers na verloop van die 24 uur hun geld terug willen, dat ze moeten aankloppen bij de ontwikkelaar van de applicatie.


Later dit kwartaal komen commerciële applicaties ook beschikbaar op de Nederlandse versie van de Android Market.


Interessante vraag hierbij is of de 24uurs termijn in overeenstemming is met de wet. Immers, op grond van de Wet Koop op Afstand (artt. 7:46a e.v. BW) is de consument gerechtigd om een opzegtermijn van zeven werkdagen te hanteren bij elke overeenkomst die op afstand wordt afgesloten. Echter is dan van belang om te bepalen of de koop van softwareapplicaties via een online softwarewinkel onder de bepalingen van deze wet vallen. Zo is bijvoorbeeld de koop van ringtones via je mobieltje wel uitgesloten… Wordt vervolgd?


Bekijk hier het bericht.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen