020 530 0160

NetIDme

Gepubliceerd op 4 augustus 2006 categorieën 

Een virtuele ID-kaart moet jongeren gaan beschermen tegen de gevaren van het internet. Deze ID-kaart, NetIDme genaamd, moet in bijvoorbeeld chatboxen pedofielen en andere perverse individuen buiten de deur houden. Jongeren kunnen alvorens te gaan chatten eerst ID-kaarten uitwisselen om zo te achterhalen met wie ze nu eigenlijk gaan chatten. Je als volwassene jonger voordoen dan je in werkelijkheid bent, is dan niet meer mogelijk.  


NetIDme moet online worden aangevraagd en kost ongeveer EUR 15,–. Voor aanvraag is toestemming van de ouders is vereist en wordt vervolgens naar het huisadres gezonden. Het te retourneren formulier moet tevens een verklaring van bijvoorbeeld een schoolinstelling bevatten zodat de leeftijd van de aanvrager dubbel wordt gecontroleerd.


NetIDme is al gelanceerd in de VS, Canada, Groot-Brittannië en Australië. Of NetIDme in Nederland zal worden gelanceerd is onbekend.


 Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen