020 530 0160

Nederlandse technologie maakt video doorzoekbaar

Gepubliceerd op 4 december 2009 categorieën ,

Gisteren is de website www.hollandsglorieoppinkpop.nl gelanceerd, een experimentele videozoekmachine rondom 40 jaar Pinkpop. Met behulp van Nederlandse technologie kan via deze website gebrowsed worden door videofragmenten.

 

De zoekmachine is door het vertalen van pixels naar tekst in staat objecten, zoals de ‘gitarist’ en de ‘drummer’, automatisch te benoemen. De machine leert op basis van voorbeelden het verband tussen een visueel object en vorm-, kleur- en structuurkenmerken. Gebruikers kunnen naar de benoemde objecten in de concertvideo navigeren door middel van een videoplayer die de objecten op een tijdlijn weergeeft.

 

De website is tot stand gekomen met binnen het nationale onderzoeksprogramma MultimediaN en het digitaliseringproject Beelden voor de Toekomst en in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Twente, het Amsterdamse Video Dock en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

 

Lees hieronder het persbericht.

 

Bron: Universiteit van Amsterdam
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen