020 530 0160

Nederlanders schelden het hardst op internet

Gepubliceerd op 6 oktober 2008 categorieën ,

Nederlanders reageren op nieuwssites platter en banaler dan andere Europeanen. Dat blijkt uit onderzoek van het dagblad Trouw. Schelden, beledigen of bedreigen, zoals in Nederland veel gebeurt, komt in Duitsland, Engeland, Frankrijk en België niet of zelden voor.


In Frankrijk worden meningsverschillen hard uitgespeeld, maar wel beargumenteerd en, zo mogelijk, onder verwijzing naar grote denkers als Alexis de Tocqueville of Karl Marx. Ook de Belgen houden het relatief beschaafd, met af en toe een uitschieter naar rechts. Op de sites van de Britse sensatiepers, bekend om schreeuwerige koppen en hard geformuleerde stukken, gaat het er weliswaar soms stevig aan toe, maar Britten laten ook daar zien dat zij van hun taal houden en de humor regeert. Dit in tegenstelling tot Nederlanders.


Volgens een bericht van RTL Nieuws wordt van de site van De Telegraaf gemiddeld 30% van de reacties verwijderd. Bij controversiële onderwerpen, bijvoorbeeld over Wilders of allochtonen, is dat wel 90%. De Telegraaf ontvangt soms wel 15.000 reacties op een dag. In andere landen zou het slechts sporadisch nodig zijn om reacties weg te halen.


Lees hier het bericht in Trouw. Lees hier het bericht bij RTL.

Bron: Trouw / RTL
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Christiaan Alberdingk Thijm

publicaties

Gerelateerde artikelen