020 530 0160

Nederland stijgt naar zevende plaats op ICT-ranglijst

Gepubliceerd op 9 april 2008 categorie├źn ,

Nederland is naar plaats zeven gestegen op de ranglijst van internationale concurrentieposities op ICT-gebied. Vorig jaar stond Nederland op de achtste plaats. Dit blijkt uit het E-readiness rapport van IBM en de Economist Intelligence Unit. Het onderzoek is gebaseerd op een analyse van 100 kwalitatieve en kwantitatieve criteria binnen zes aandachtsgebieden: infrastructuur, bedrijfsomgeving, e-business en e-commerce, overheidsbeleid en -visie, sociale en culturele factoren en de juridische omgeving.Op het gebied van connectiviteit en technologische infrastructuur neemt Nederland na Zwitserland de twee positie ter wereld in. Ook op het gebied van overheidsbeleid en visie behoort Nederland tot de best presterende landen.


Het zwakke punt blijft echter het feitelijke ICT-gebruik door zowel consumenten als bedrijven. Hierbij spelen factoren als e-vaardigheden en vertrouwen in veilig internet-gebruik een rol. Ook zou de dienstverlening van de overheid verbeterd kunnen worden door meer e-government in te zetten.


Denemarken is gezakt van de eerste naar de vijfde plaats. De lijst wordt dit jaar aangevoerd door de Verenigde Staten.


Lees hier het hele bericht.


 


 

Bron: Emerce
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Chloe Chui

publicaties

Gerelateerde artikelen