020 530 0160

NAVO experimenteert met RFID

Gepubliceerd op 20 oktober 2005 categorieën 

De NAVO gaat in een experiment onderzoeken of RFID gebruikt kan worden om het aantal slachtoffers dat door ‘vriendelijk vuur’ valt, te verminderen. Volgens de NAVO zou deze techniek vooral voor vliegtuigen van belang kunnen zijn.


De radartechniek in vliegtuigen kan moeiteloos vijandige vliegtuigen van vliegtuigen van bondgenoten onderscheiden maar heeft meer moeite met dit onderscheid voor wat betreft grondtroepen. RFID-tags zouden het mogelijk kunnen maken voor vliegtuigen om ook op de grond hun eigen troepen te herkennen. Bovendien zouden zo objecten die niet onder vuur genomen moeten worden, zoals ziekenhuizen, kunnen worden herkend.  


Voordeel is dat het gebruik van RFID relatief goedkoop is en een veel duurdere update van de radar hardware overbodig maakt.


De volgende stap is het ontwikkelen van RFID-tags die niet op de radar van de vijand verschijnen en die beveiligd zijn door middel bijvoorbeeld encryptie.


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: zdnet.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen