020 530 0160

Muziek streamingdienst Tidal misleid door voormalig eigenaren?

Gepubliceerd op 31 maart 2016 categorieën ,

De muziek streamingdienst Tidal waarvan een aantal grote Amerikaanse artiesten waaronder Jay Z, Rihanna, Kanye West en Beyoncé aandeelhouder zijn, is voornemens een rechtszaak aan te spannen tegen de voormalig eigenaren van de streamingdienst. Voorafgaand aan de verkoop zouden de voormalig eigenaren de financiële cijfers en het aantal gebruikers hebben overdreven. Hierdoor zou het bedrijf van Jay Z, dat Tidal precies een jaar geleden kocht, zijn misleid op grond waarvan in rechte een compensatie zal worden gevorderd.

Hoewel het lijkt alsof alles wat Jay Z aanraakt verandert in goud, blijkt Tidal nogal een zorgenkindje te zijn geworden. In maart 2015 kocht het bedrijf van Jay Z het Zweedse technologiebedrijf Aspiro, het moederbedrijf van de muziek streamingdienst, voor bijna 50 miljoen euro. Tidal is een muziek streaming dienst met inmiddels 3 miljoen gebruikers, vergelijkbaar met Spotify. Tidal zou daarentegen een betere geluidskwaliteit bieden dan andere muziek streamingdiensten en hogere royalty’s aan artiesten, producers, componisten en platenmaatschappijen betalen. Het afgelopen jaar is Tidal echter meermalen negatief in het nieuws geweest. Niet alleen bleek het succes tegen te vallen, waren er problemen in het bestuur, was Birdman – een van de aangesloten platenmaatschappijen – ontevreden, ook is er een class action lawsuit aangespannen in verband met het niet uitbetalen van royalty’s aan de artiesten en platenmaatschappijen.

Vandaag is bekend geworden dat er een nieuwe hobbel op de weg van Tidel is verschenen. Tidal is voornemens om een rechtszaak tegen de voormalig eigenaren Schibsted en Verdane aan te spannen. Beiden voormalig eigenaren hadden een meerderheidsaandeel in Aspiro, het bedrijf dat de streamingdienst exploiteerde. Zij zouden in de gesprekken voorafgaand aan de overname de financiële staat van het bedrijf en het aantal gebruikers hebben overdreven. Aspiro bleek in slechtere conditie te zijn dan werd gepresenteerd. Tidal wenst nu gecompenseerd te worden voor de schade die zij lijdt als gevolg van de gestelde misleiding en zal in de procedure een vergoeding van 100 miljoen Zweedse kronen oftewel 10.8 miljoen euro vorderen. Tidal heeft de voormalig eigenaren reeds per brief op de hoogte gesteld van haar ontdekking en voornemen om een procedure te starten.

Schibsted heeft in een reactie laten weten dat het bedrijf niet gecharmeerd is van de aantijgingen: [vertaald]  unsympathetic to the letter and any requirements… we want to point out that it was a publicly-traded company that was acquired, with what that means for transparency of financial reporting”.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen