020 530 0160

Moeder van letselschadeslachtoffer mag alleen zakelijke e-mails sturen

Gepubliceerd op 3 februari 2005 categorie├źn 

De moeder van leerling die bij een gymles letselschade heeft opgelopen, mag de gymlerares en de school waaraan zij verbonden is alleen met zakelijke e-mails benaderen, hen niet meer lastig vallen of zich anderszins in negatieve zin over hun uitlaten. Dat heeft de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zwolle beslist in zijn vonnis van 2 februari 2005.


 


Op 20 januari 2004 is op de school kennelijk een ongeluk gebeurd waarna de leerling aan de nek moest worden geopereerd. De verzekeringsmaatschappij van de school heeft daarna de aansprakelijkheid afgewezen omdat de gymlerares niet onzorgvuldig heeft gehandeld. Vervolgens heeft de moeder van de leerling haar hart gelucht in diverse media, zoals SBS6 , RTV-Oost en de Telegraaf. Verder heeft zij een website geopend en contact gezocht met de lerares.


 


Volgens de school heeft zij daarbij negatieve en tendentieuze uitlatingen gedaan over de gymlerares, de school en haar medewerkers. De moeder heeft dat betwist, en zich beroepen op haar grondwettelijke vrijheid van meningsuiting. De Voorzieningenrechter vindt echter dat daar beperkingen aan zijn “met het oog op de bescherming van de goede naam of de rechten van anderen” en beveelt  – kort gezegd – alleen nog zakelijke uitlatingen te doen. Doet zij dat niet dan verbeurt zij een dwangsom van Euro 25,= per overtreding met een maximum Euro 3.000,=.


 

Bron: www.rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen