020 530 0160

Modernisering administratie overheidsdiensten kan vele miljoenen besparen

Gepubliceerd op 26 april 2006 categorieën 

Uit het eGoverment actieplan van de Europese Commissie dat gisteren werd gepubliceerd, blijkt dat  dat Europese belastingbetalers miljoenen euro’s kunnen worden bespaard. De besparing kan verwezenlijkt worden door een modernisering van de administratie van overheidsdiensten binnen de 25 lidstaten van de Europese Unie. Vorig jaar hebben alle landen van de Unie zich ingetekend op een ambitieus moderniseringsplan. Het plan dat gisteren werd gepubliceerd, bevat een flink aantal concrete stappen die genomen moeten worden op de weg naar modernisering.


Tot 2010 zullen de volgende gebieden de hoogste prioriteit hebben: toegang tot eGoverment diensten voor  alle inwoners van de lidstaten, efficiëntere overheidsdienstverlening, de invoering van eAanbesteding (onder meer de on line aanbesteding van overheidsopdrachten), veilige en EU-wijde toegang tot de dienstverlening, en versterking van deelname aan EU-besluitvorming en het democratische gehalte daarvan.


Lees hier het hele bericht.


 


Bron: Europese Commissie
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anne-Jel Hoelen

publicaties

Gerelateerde artikelen