020 530 0160

Mobiel bellen in Europa wordt goedkoper

Gepubliceerd op 24 september 2008 categorie├źn ,

De Europese Commissie gaat per 1 juli volgend jaar de kosten voor bellen en sms-en binnen Europa aan banden leggen. Het verzenden van een sms mag niet meer kosten dan 11 eurocent per verstuurde sms en de telecombedrijven moeten voortaan per seconde afrekenen in plaats van per minuut. Bellen wordt hierdoor zo’n 24% goedkoper.


De maatregel van de commissie, zoals vervat in een gisteren gepresenteerd voorstel van Telecom Eurocommissaris Viviane Reding, komt overigens niet uit de lucht vallen. Bij de aanscherping vorig jaar van de tarieven voor het bellen werd reeds aangekondigd dat deze maatregelen genomen zouden worden, indien de providers niet zelf met een oplossing zouden komen. De providers lijken overigens niet erg onder de indruk te zijn. “Als de Europese Commissie onze winst ergens afroomt, dan proberen wij dat elders terug te verdienen”, aldus een woordvoerder van T-Mobile.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen