020 530 0160

MIT onderzoekers teruggefloten

Gepubliceerd op 15 augustus 2008 categorieën ,

Ook studenten van het prestigieuze MIT in Massachusetts, USA doen hun best om beveiligingsfouten in metrokaarten te ontdekken. Anders dan de Nederlandse Radboud Universiteit worden zij echter door de rechter teruggefloten. De staat Massachusetts doet er alles aan om verspreiding van informatie over de fouten te voorkomen en lijkt daarin voorlopig te slagen. In een procedure die de staat tegen drie studenten heeft aangespannen, stelt zij nu dat de studenten geen beroep kunnen doen op het First Amendment, dat de uitingsvrijheid beschermt. De studenten zouden aanzetten tot onrechtmatig handelen en zouden daarmee bovendien slechts commerciële doelen nastreven. 


Hoewel op deze argumentatie nogal wat valt af te dwingen, lijkt de rechter het standpunt van de staat Massachusetts te volgen. Hij wees het verzoek van de studenten om een eerder gegeven publicatieverbod op te heffen af en gaf hen in plaats daarvan het bevel om meer informatie te verschaffen over wat zij precies hebben gedaan. De Massachusetts Bay Transportation Authority (MBTA) wil afgifte van alle relevante documentatie, zoals correspondentie die de studenten hebben verzonden aan een beveiligingsconferenties, papers, en software.


Lees hier het hele bericht.

Bron: CNET News
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen