020 530 0160

Ministerie VS stimuleert gebruik open source software

Gepubliceerd op 28 oktober 2009 categorieën ,

“Om effectief de gestelde doelen te behalen, moet het Ministerie van Defensie zijn software sneller dan ooit ontwikkelen en updaten, om nieuwe dreigingen voor te zijn en om te beantwoorden aan de steeds veranderende eisen. Het gebruik van Open Source Software kan hierin voordelen bieden”, aldus de verklaring van het Amerikaanse Ministerie van Defensie (“het Ministerie”). 

In deze verklaring stelt het Ministerie dat open source in vrijwel alle gevallen gelijk is aan commerciële software. Volgens het Ministerie bestaan er “een aantal hardnekkige misvattingen en verkeerde interpretaties van wetten en regels die het effectieve gebruik van OSS in de weg staan.” Met deze verklaring wil het Ministerie die uit de weg ruimen, zodat open source breder kan worden ingezet.

Hoewel het Ministerie stelt dat commerciële en open source software gelijk behandeld moeten worden, stelt het vervolgens dat open source een aantal voordelen heeft. Het betreft onder andere de mogelijkheid om de broncode van de software te veranderen; de minder grote afhankelijkheid van leveranciers; het kostenvoordeel door het ontbreken van licentiekosten; en de support van de brede open source gemeenschap.

Eerder deze week werd al bekend dat ook de website van het Witte Huis tegenwoordig op open source software (“OSS”)draait: Linux (als besturingssysteem) en Drupal (als content management system). De verklaring van het Ministerie zal aanleiding geven tot een nieuwe, duidelijkere richtlijn waarin het gebruik van OSS nog meer zal worden gestimuleerd.

Lees hier het bericht.

 

Bron: techworld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen