020 530 0160

Minister kondigt twee voorstellen tot wetswijzigingen Mediawet aan

Gepubliceerd op 23 april 2007 categorieën 

In een brief gericht aan de Tweede Kamer, kondigt minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) aan dat hij nog dit jaar twee voorstellen zal doen tot wetswijzigingen voor de Mediawet. De wijzigingen staan los van de veranderingen naar aanleiding van de herziening van de Europese Televisierichtlijn, die eind dit jaar verwacht wordt. De eerste wijziging, waarin de multimediale taak van de omroep beter wordt geregeld en de reclameregels voor de commerciële omroep zal versoepelen, duidt de minister aan als de ‘Multimedia- en reclamewet’.


De minister kondigt een tweede voorstel tot wetswijziging aan voor 2008, welke ingaat op de organisatie van de publieke omroep en de roepnaam ‘Organisatiewet’ heeft gekregen. De wijziging zal specifiek de organisatie van de publieke omroep aanpakken en moet ervoor zorgen dat de besluitvorming over de programmering eenvoudiger en effectiever wordt. In verband met de aanvragen van omroepverenigingen voor een nieuwe erkenning, zal de behandeling van de Organisatiewet in juni 2009 worden afgerond.


Lees hier het hele bericht.


Lees hier de brief van minister Plasterk aan de Tweede Kamer.

Bron: www.villamedia.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Nicky Nicky van Dorp

publicaties

Gerelateerde artikelen