020 530 0160

Mininova overweegt hoger beroep

Gepubliceerd op 26 augustus 2009 categorieën , , , ,

Mininova overweegt hoger beroep tegen uitspraak in Brein-procedure

 

Utrecht, 26 augustus 2009 – De Rechtbank Utrecht heeft vandaag geoordeeld dat BitTorrent platform Mininova onrechtmatig handelt. Mininova overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak.

 

Niet op alle punten krijgt Brein gelijk. De rechtbank oordeelt expliciet dat Mininova geen inbreuk pleegt op auteurs- en naburige rechten. Ook vindt de rechtbank dat het een te lichte toets is om van Mininova te eisen dat bestanden waarvan het ‘redelijkerwijs aannemelijk’ is dat deze verwijzen naar inbreukmakend materiaal, te verwijderen.

 

Opvallend is dat er in het vonnis geen aandacht wordt besteed aan het filter dat Mininova voor Brein heeft ontworpen en de samenwerking tussen Mininova en andere rechthebbenden-organisaties. Dit verbaast Mininova omdat zij steeds het belang van samenwerking heeft benadrukt.  

 

Erik Dubbelboer, medeoprichter van Mininova: “ Wij zijn uiteraard niet tevreden over deze uitspraak. Voor Mininova betekent de uitspraak dat wij een verandering moeten doorvoeren in onze bedrijfsvoering. Wat deze verandering concreet inhoudt en impliceert kunnen wij op dit moment nog niet vaststellen, daartoe moeten wij het vonnis nader bestuderen. Wel overwegen wij in hoger beroep te gaan.”

 

 

www.mininova.org

Bron: Persbericht Mininova
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen