020 530 0160

Mininova beperkt activiteiten tot Content Distribution

Gepubliceerd op 26 november 2009 categorieën , ,

BitTorrent platform Mininova beperkt haar activiteiten vanaf vandaag tot het aanbieden van haar Content Distribution service. Mininova geeft hiermee uitvoering aan het vonnis van de Rechtbank Utrecht. Mininova beraadt zich nog op een hoger beroep.

 

Erik Dubbelboer, medeoprichter Mininova: “Door de uitspraak zien wij ons genoodzaakt het platform – behalve Content Distribution – offline te halen. De rechter heeft ons namelijk op straffe van een dwangsom bevolen te voorkomen dat er torrent-links op worden geplaatst die naar bestanden verwijzen met bepaalde titels of met titels die daarmee overeenstemmen. Het is voor ons helaas technisch en organisatorisch onmogelijk om dergelijke maatregelen te nemen. Vandaar dat vanaf vandaag alleen nog onze Content Distribution Service toegankelijk zal zijn. Wij overwegen momenteel nog in hoger beroep te gaan.”

 

In 2007 lanceerde Mininova Content Distribution service. Met deze dienst kunnen producers en artiesten hun werk eenvoudig en kosteloos bij een groot publiek onder de aandacht brengen door het gratis te verspreiden via www.mininova.org. Sinds de start hebben zich gemiddeld drie nieuwe aanbieders per dag geregistreerd. De succesvolle Nederlandse band ‘Silence is Sexy’ koos voor dit systeem en verspreidde zijn complete nieuwe album gratis. De formatie won hiermee de Interactive Award 2009. Ook de VPRO besloot begin dit jaar om gebruik te maken van Content Distribution service en verspreidde daarmee recent de film ‘Eeuw van de Stad’.

 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Vita Zwaan

publicaties

Gerelateerde artikelen