020 530 0160

Microsoft probeert executie xml-octrooi vonnis tegen te houden

Gepubliceerd op 19 augustus 2009 categorieën , ,

“Een verkoopverbod op Word is een regelrechte ramp voor Microsoft, maar ook voor de markt en de samenleving als geheel”, aldus de advocaten van Microsoft in een verzoek tot opschorting van het dreigende verkoopverbod van Word in de VS dat op 10 oktober zal ingaan. Het verkoopverbod was opgelegd door een Texaanse rechter in een octrooizaak tussen het Canadese bedrijf I4i en Microsoft. De jury in dezelfde zaak had eerder al bepaald dat Microsoft 200 miljoen dollar moest betalen wegens schending van het octrooi van I4i wegens de toepassing van ‘custom xml’: op maat gemaakte formulieren en templates. 

Behalve het “ontwrichten van de samenleving” als tekstverwerkingsprogramma Word – waarvan velen “onbetwist en enorm afhankelijk zijn” – uit de schappen moet, voeren de advocaten van Microsoft ook aan dat het vonnis van de Texaanse recht evidente onjuistheden bevat.  Of de advocaten van Microsoft erin slagen die onjuistheden tijdig en met succes naar voren te brengen, zal moeten blijken. Het lijkt me hun enige kans van slagen, want als het argument dat er geen verbod op Word mag komen vanwege het – vrij vertaald – enorme succes van het programma, dan zou dat immers een vrijbrief voor alle succesvolle marktpartijen inhouden om inbreuk te maken op octrooien van derden.

Lees hier het bericht op WebWereld.

Lees hier het eerdere bericht op WebWereld over het vonnis in de octrooizaak.

Bron: WebWereld
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen