020 530 0160

Met één keer inloggen toegang tot talloze websites

Gepubliceerd op 30 oktober 2008 categorieën 

Internetgebruikers kunnen straks op talloze sites terecht, met slechts één wachtwoord, door de steun van Google en Microsoft. Het OpenID systeem moet een einde zien te maken aan de zee van gebruikersnamen en wachtwoorden, die gebruikers dienen te onthouden. Door een OpenID- account aan te maken, wordt er toegang verworven tot alle websites die het systeem ondersteunen. Gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld met hun GMail-accountgegevens inloggen bij netwerksite Plaxo en de online boekhouddienst Buxfer.


Verschil met ‘single sign- on’- systemen is dat niet één partij verantwoordelijk is voor de uitgifte van inloggegevens (zoals het geval was bij Microsofts Passport); gebruikers kunnen hun OpenID namelijk bij allerlei deelnemers aanvragen.


Toch zijn er nog gemengde gevoelens over dit nieuwe systeem. Andere sites kunnen mensen wel laten inloggen met accountgegevens van Google of Microsoft, maar de twee giganten accepteren vooralsnog geen wachtwoorden die door andere OpenID-providers zijn uitgegeven.


Lees hier het hele bericht.


 

Bron: www.nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Stagiair

publicaties

Gerelateerde artikelen